12. 8. 2012

X-Pyr 8. deň

   Chalani včera išli až do poveleného limitu 22:30 a priblížili sa na dosah posledného otočného bodu. Peťo mi večer posiela sms: "Sme jediní kto tu zo všetkých nikdy nebol a ani nelietal. hlavne nepripravenosť v mapách. Dtuhý ročník dá Kubo hravo :). Je z nich cítiť spokojnosť a zvlášť po tom dnešnom incidente.
Prekvapenie sa žiadne nekonalo a Iňigo Gabiria nesklamal. Vysoké tempo 9-11km/h udržal až do konca závodu a ukázalo sa nemožné čokoľvek z jeho náskoku zmazať. Dnes ráno sa celé týždňové dobrodružstvo skončilo. Alex Ciuhandu pešo kvôli členku do cieľa nepokračoval a zostal na štvrtej pozícii. Kubo prišiel na otočák ráno krátko po 9tej hodine a mohol si vydýchnuť na treťom mieste. Druhý bol Ivan Colás a prvý Iňigo Gabiria. Z prvej štvorice bol každý pilot aspoň raz na prvom mieste a každý z nich bol potencionálnym víťazom. Akurát Kubo to mal trocha ťažšie nakoľko všetko išiel tak povediac onsight a flash.

Oddych po stromovačke necelých 70km od cieľa s Alexom.


Prvá trojica Jakub Beňo, Iňigo Gabiria a Ivan Colás.




Mapy mapy mapy


netreba coment

   Prvý ročník X-pyr je teda za nami a vďaka Jakubovi Beňovi mal náš paragliding zastúpenie na prestížnom závode, ktorý ako dúfam bude predstupňom na RedBull X-Alps 2013. Len pre zaujímavosť Kilian Jornet Burgada v roku 2010 prebehol hlavný hrebeň Pyrenejí celkom 850km po cestách necestách za 8dní. Takže naľahko a s Kiliánovymi nohami to trvá rovnako dlho ako s padákom :) Dúfam že chalani dajú dokopy report z ich pohľadu, keď si nájdu čas, aby sme vedeli z prvej ruky čo sa tam celé dni odohrávalo. Budem sa tešiť na to čítanie.
blog comments powered by Disqus

OBĽÚBENÉ PRÍSPEVKY