11. 8. 2012

X-Pyr 7. deň

   X-pyr deň siedmy. Po noci strávenej na otočáku v trojici s ostatnými dvoma lídrami preteku Iňigom Gabiriom a Ivanom Colásom je stratégia na dnešný deň jasná. Preletieť z hôr čo najbližšie do rovín a tam pokračovať behom do cieľa. Obaja Španieli majú túto trať preletenú a vedia, že proti bríze sa nedá bojovať. Alex nocoval necelých 5km osamote vpredu na hrebeni, čo boli asi aj posledné chvíle na špici, pretože ak nezvládne doletieť k moru tak pri chôdzi veľa stratí. Ak vyjde tento predpoklad tak dnes uletia cca 20km a do cieľa im ostane niečo málo cez 50km vzdušnou čiarou takže možno nejaká 70tka po zemi.  




   Deň sa začal vďaka tejto taktike iba veľmi pozvoľna. Do vzduchu skúša ísť ako prvý Alex o 12:25 a letí smerom po hrebeni. Je to však veľmi pomalé a výška nepresahuje 1900m, letí sa dosť proti vetru a smerom do veternej oblasti. Chvíľu po ňom štartuje aj dnešná trojica, ktorá sa bude držať spolu celú ďalšiu hodinu. Oproti minulým dňom sa letí naozaj v malých výškach a dotáčajú sa všetky stupáky. Keď sa Colás a Kubo dostanú nad dolinu ich rýchlosti sa začínajú pohybovať od 7-23km/h a je jasné, že ďalej to nepôjde. Colás pristáva pred dedinou La Cometa a Kubčo bojuje asi kilometer za ním. Keď sa jeho ikona z výškou 420m nehýbe nad lesnatým terénom hodnú chvíľu, začínam sa báť či hádam len nefukol do lesa pri tom vetre. Po asi 10 minútach sa všetci od organizátora dozvedáme, že Kubo po sérii veľkých kolapsov hodil záložák, ktorý sa ani nestihol otvoriť a pristál v lese. Je vraj v poriadku akurát netušíme ako dlho bude trvať vymotávanie výstroje a znovu návrat do závodu.

   O 15:53 sme sa stále nikam nepohli a Kubo ešte vymotáva a balí veci. (Ja mám zatiaľ doma infarktové stavy ako futbalový fanúšik, keď jeho mužstvo dostane 2 góly). Zatiaľ sa ozlomkrky rozbehli Inigo a Colás po doline akoby tušili, že každý kilometer získaný na Kuba bude v ich prospech. Španieli sú vo vare a oslavujú svojich dos Titanos a varia diskusiu. Podľa Matrošníka, s ktorým si teraz netrpezlivo stále volám, ale považujeme ich radosť za neznalosť situácie. Myslíme si, že keď už konečne pánka niekto postaví na asfaltku s batohom na chrbte, tak aj Inigo aj Ivan to budú mať aj s náskokom ešte dnes zrátané.
Suporters

16:43 sú konečne chalani späť na hlavnej ceste a začínajú opäť pretekať. Celé 2aj pol hodiny strata. Od teraz to bude o pomalom presúvaní a stíhacej jazde. Uvidíme kto bude mať viacej síl.

19:31 je rozdiel medzi Kubom a prvými dvoma cca 14km po ceste. Inigo nasadil kruté tempo a Kubo má asi plné zuby tých výšlapov z posledných dvoch dní a dnešnej stromovačky... Zdá sa, že pokiaľ Inigo nedostane svalovú horúčku tak zajtra nebudeme svedkami žiadneho veľkého prekvapenia a Kubo skončí najhoršie tretí. Budeme dúfať, že sa ešte prepracujú na druhé miesto. Držím palce.
blog comments powered by Disqus

OBĽÚBENÉ PRÍSPEVKY