23. 9. 2010

Splnený sen, alebo Marmoláda...

















Keď už začiatkom víkendu začínala predpoveď na pondelok hlásiť príchod veľkej tlakovej výše, ktorá by sa mala usalašiť nad celou Európou, každému asi napadlo, že zakončenie tejto chudobnej sezóny v Dolomitoch by nám splnilo tajný sen a vyčarovalo nejeden úsmev na tvári.


V pondelok ráno už zvoní telefón s otázkou "Ideš na Marmošku..?"

Večer odchádzame, aby sme polietali v utorok a v stredu, kedy to vyzerá najlepšie. Pred svitaním sme tam a krásne slnečné ráno naznačuje aký bude deň. Na parkovisku pred lanovkou začína byť plnšie a plnšie. Padáky sú už vo vzduchu a začína to nosiť. Na štarte padajú návrhy, čo by sme si chceli odletieť. Podmienky prekvapivo kľudné, stupáky krásne široké. Chvíľu ideme spolu, potom sa ale pomaly začíname trhať. Pristávame po asi piatich hodinách letu celý vysmiaty a unavený. Dostupy dnes boli niečo okolo 3500m. Večer sa ešte delíme o zážitky a ideme skoro spať aby sme mali síl na zajtra.

Na druhý deň ráno opäť krásne slniečko s jemnými cirami na oblohe. Štartujeme o čosi skôr. Stupáky trošku živšie a dostupy o trochu menšie ako včera. Tento krát letíme spolu prevažnú časť letu. Keďže vrchol Marmolády bol v mraku, rozhodujeme sa vyčkať s preskokom a zatiaľ si preletieť hrebienok popri priehrade. Na konci hrebeňa chvíľu váhame, no nakoniec sa odvažujeme obletieť Marmoládu okolo východnej steny až na južnú stranu. Nato, že južná strana bola stále nasvietená to moc nefungovalo a poniektorí sme museli 20 minút hoblovať aby sme vedeli prejsť cez sedlo na JZ stranu. Za tú námahu to ale stálo. Stretáme sa nad Marmoládou a púšťame to dopredu po menších hrebienkoch na JZ. Tu sa postupne otáčame a každý sa vracia vlastnou cestou. Ešte sa raz stretávame na Marmoláde a potom na Lokomotíve. Pristávame po piatich hodinách vyhladnutý a unavený, ale s nekonečným úsmevom na tvári.

Splnil sa mi sen... Polietal som si na Marmoláde dva dni a boli to najkrajšie dva prelety v mojom živote. Dolomity sú proste nezabudnuteľné...

viac foto:

http://picasaweb.google.com/info.paraglidingsk/Dolomity212292010#slideshow/5520901363046813330
blog comments powered by Disqus

OBĽÚBENÉ PRÍSPEVKY