21. 4. 2010

Antea K2

ANTEA K2 vychází z klasického kluzáku ANTEA (EN C), který výrobce zmenšil na velikost XC, upravil stabilizátory a změnil geometrii vývazu. Cílem bylo vytvořit výkonný kluzák s minimální hmotností (3,3 kilogramu včetně volných konců) vhodný pro výkonnostní létání na soutěžích typu “hike and fly“.

Pro tradiční použití je ANTEA K2 vhodná pro vzletovou váhu 50 - 65 kilogramů, pro speciální potřeby (horské létání, závody) je váhové rozpětí pak 50 - 100 kilogramů.

Vrchlík je vyroben z velmi lehkých materiálů firmy Porcher Sport (SKYTEX 27) a je nutné, aby všichni uživatelé věděli, že tento materiál vyžaduje zvýšenou péči tak, aby kluzák mohl sloužit dobře a bez významného opotřebení.

ANTEA K2 má jenom pevnostní test, nejedná se o standardní testované křídlo a není tudíž vhodné pro piloty bez patřičné zkušenosti a dovedností a kvalifikace.

Takže jestli jste hledali rychlou a lehkou mašinku na Dolomitenmanna, Outdoor Trophy, Adrenalin Cup či Katuschu - máte to před sebou. V kombinaci se sedačkou Skylight TOURIST se vám z toho stává príma komplet na výstupy a létání v horách. Mírné přetížení není pro zkušenějšího pilota žádný problém. Alespoň to bude fičet... :o).
zdroj:www.elspeedo.cz



1 komentár:

  1. toto je nieco premna, flying and trekking - to je moje. zas ked pristanem niekde na hrebeni lahky bagel nikdy nieje na skodu. no moja antea je tiez celkom fajn, vazi iba 5 kg.

    OdpovedaťOdstrániť

OBĽÚBENÉ PRÍSPEVKY